aA
Buvęs Lietuvos ledo ritulio federacijos prezidentas Vitas Gudiškis (gim. 1954 m.), kaltintas sukčiavimo būdu pasisavinęs daugiau kaip 126 tūkst. litų, išvengė baudžiamosios atsakomybės. Ketvirtadienį Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas vyriškiui paskelbė išteisinamąjį nuosprendį.
Vitas Gudiškis
Vitas Gudiškis
© DELFI (D.Sinkevičiaus nuotr.)
Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra V.Gudiškį siūlė nuteisti dvejiems metams laisvės atėmimo.

Kaltinamajame akte prokurorai teigė, kad V.Gudiškis iš keturių asmenų gavo 126 tūkst. litų kreditą. Šešerius metus federacijai vadovavęs vyriškis teigė pinigus panaudojęs įvairiems renginiams organizuoti, tai teigė galįs patvirtinti dokumentais. Tačiau netrukus V.Gudiškis buvo nušalintas nuo prezidento pareigų, į jas paskirtas garsaus sportininko Dainiaus Zubraus tėvas Gintautas Zubrus.

Vienas iš V.Gudiškio vadovaujamai federacijai pinigus paskolinusių asmenų – Šiuolaikinės penkiakovės federacijos generalinis sekretorius Viačeslavas Kalininas. Jis teigia paskolinęs 40 tūkst. litų.

„Šiuos pinigus dabar kreditoriams turės atlyginti federacija“, - po teismo ketvirtadienį sakė V.Gudiškis. Jam teismas turėtų grąžinti pasą, kurį kaip užstatą buvo paėmęs iš vyriškio.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.