aA
Afrikos vienybės organizacijos (OAU) narės penktadienį iš principo susitarė dėl visos Afrikos parlamento, kuris į pirmąją sesiją turėtų susirinkti 2002 metais. Atitinkamas sprendimas buvo priimtas Pretorijoje, kur baigėsi tris dienas vykusi 41 valstybės parlamentarų konferencija.
Konferencijos komunikate tvirtinama, jog žemyno parlamentas kovos už žmogaus teises, demokratiją, saugumą, stabilumą, rems ekonominį bendradarbiavimą ir raidą.

Afrikos parlamentas kuriamas pagal liepos mėnesį OAU lyderių pasirašytą sutartį dėl Afrikos Sąjungos - panašiai kaip Europos Sąjungos (ES) - steigimo. Pagal penktadienio susitarimą, kiekviena valstybė narė į žemyno parlamentą deleguos penkis savo parlamento atstovus, iš kurių mažiausiai vienas turės būti moteris. Jų kadencija bus penkeri metai, o 30 dienų sesijos vyks du kartus per metus.

Protokolas dėl parlamento bus pateiktas svarstyti OAU Ministrų tarybai, o kitų metų liepą Zambijoje galutinį žodį turės tarti Afrikos valstybių vadovai. Po to pasiūlymą turės ratifikuoti kiekvienos valstybės parlamentas.

2002 metų pradžioje visas ratifikavimo procesas turėtų būti baigtas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.