aA
Bulgarijos premjeras Ivanas Kostovas penktadienį pareikalavo, kad Europos Sąjunga (ES) tuoj pat panaikintų vizų režimą Bulgarijos piliečiams.
"Mes norime, kad Bulgarija būtų perkelta į bevizio režimo šalių sąrašą ir tai turėtų įsigalioti nedelsiant", sakė I. Kostovas griežtoje kalboje parlamentui.

I. Kostovas nurodė, kad vizų klausimas gali būti siejamas su Bulgarijos naryste Balkanų stabilumo pakte. Vienas aukštas parlamento narys anksčiau siūlė, kad nepanaikinus vizų apribojimų, Bulgarija pasitrauktų iš šio pakto.

Bulgarija ir Rumunija yra vienintelės dvi ES narystės siekiančios šalys, neįtrauktos į Šengeno sutartį, kuriai priklausančiose šalyse galima keliauti be vizų.

Europos Komisija yra pasiūliusi atšaukti apribojimus Bulgarijai ir Rumunijai. ES šalių vidaus reikalų ir teisingumo ministrai lapkričio pabaigoje turi priimti nutarimą šiuo klausimu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.