aA
Sunkiojo metalo grupė “Metallica”, kaltinanti apsikeitimo muzikos failais programos “Napster” kūrėjus autorinių teisių pažeidimais, paskelbė identifikavusi daugiau kaip 335 tūkstančius asmenų, kurie keitėsi grupės dainomis, pažeisdami autorines teises.
Grupės advokatai "Napster" kūrėjams pateiks maždaug 60 tūkst. puslapių dokumentų, prašydami uždrausti nurodytiems asmenims naudotis tarnyba.

“Nežinau, ar tai paveiks vartotojus, tačiau tikrai pademonstruos kitiems atlikėjams, kaip jie gali išvengti to, kad jų kūriniai patektų į “Napster”, teigė vienas grupės advokatų.

Dauguma šia paslauga besinaudojančių vartotojų tikėjo, jog tai jie daro anonimiškai, todėl toks konkrečių duomenų pateikimas gali sukelti šoką.

Tinklų administratorių teigimu, nors “Napster” vartotojai iš dalies paslauga naudojasi anonimiškai, į serverius perduodama pakankamai informacijos, kad būtų galima atsekti konkrečius kompiuterius.

"Metallica" advokatai pasamdė bendrovę “NetPD”, kuri savaitgalį stebėjo “Napster” tarnybą ir atrinko 335 435 vartotojus, kurie keitėsi grupės dainomis. Anksčiau “Napster” atsisakė pašalinti konkrečių atlikėjų kūrinius, teigdama, jog tai tėra vartotojų sudaytas katalogas.

Tačiau kompanija teigė, jog uždraus tarnyba naudotis vartotojams, kurie bus nurodyti, kaip pažeidžiantys autorines teises.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.