aA
Seimo Sveikatos reikalų komitetas nutarė teikti Seimui svarstyti siūlymą kitus metus skelbti blaivybės metais. Su tokiu prašymu į komitetą kreipėsi kelios visuomeninės organizacijos, bažnyčios atstovai. Taip pat numatoma prašyti Vyriausybės patvirtinti programą ir priemonių planą, kad geriau būtų koordinuojami veiksmai kovoje su girtavimu.
Vanduo, gerti
Vanduo, gerti
© Corbis/Scanpix
„Aš manau, kad atėjo laikas alkoholizmą skelbti nacionaline problema, todėl ir kilo tokia mintis“, – DELFI sakė komiteto pirmininkas Antanas Matulas.

„Manome, kad tokių metų paskelbimas rimčiau išjudintų šios problemos sprendimą“, – priduria jis.

Anksčiau pranešta, kad kitus metus ketinama skelbti vaikų kultūros metais, tačiau A. Matulas sako, kad vieneri metai gali būtų paskelbti kelių problemų metais.

Pagal alkoholio suvartojimą ir jo sukeltą žalą Lietuva priskiriama aukščiausios rizikos grupei Europoje.

Lietuvoje per pastaruosius penkerius metus gryno etilo alkoholio suvartojimas vienam gyventojui per metus išaugo nuo 9 iki 10,2 litro.

Praėjusiais metais nuo alkoholio vartojimo Lietuvoje mirė 1242 asmenys, tai 142 daugiau nei 2004 m.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.