aA
JAV prezidentas George'as W.Bushas trečiadienį atvyko į Jordaniją, kad susitikęs su Irako ministru pirmininku Nuri al-Maliki aptartų pastarojo šalyje susidariusią kritinę padėtį.
Lydimas valstybės sekretorės Condoleezzos Rice JAV prezidentas lipdamas iš JAV KOP lėktuvo Nr. 1 pamojavo jį sutinkantiems ranka, paskui sėdo į limuziną, kuris nuvažiavo į karaliaus Abdullah II rūmus.

Trečiadienį numatytas trišalis susitikimas - G.W.Busho, karaliaus Abdullah II ir N.al-Maliki, o ketvirtadienį bus dar atskiros JAV prezidento bei Irako premjero derybos.

Tuo pačiu metu Irake JAV kariškiai permetė tris batalionus į Bagdadą iš kitų dislokavimo vietų, kad būtų sustiprintas saugumas Irako sostinėje, pranešė JAV gynybos pareigūnas Vašingtone.

G.W.Bushas, atskridęs iš Rygos, kur vyko NATO viršūnių susitikimas, yra vis labiau spaudžiamas, kad JAV pasirinktų naują politinį kursą Irake, kuriame tarpkonfesinis smurtas vis labiau auga, o pasaulio veikėjai vis dažniau pasako, kad Irakas jau ant pilietinio karo slenksčio.

JAV prezidentas anksčiau sakė, kad kartu su N.Maliki jiedu aptarsią įvairias temas, iš kurių pažymėti reikėtų JAV pastangas perduoti daugiau pareigų ir atsakomybės Irako saugumo pajėgoms.

N.Maliki į Amaną atvyko šį trečiadienį anksčiau.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.