aA
Penktadienį laikraščio "Versija" redakcijoje Maskvoje surengtas dokumentų poėmis. Prieš tai Vyriausiojoje karinėje prokuratūroje apklaustas tyrimų skyriaus redaktorius Dmitrijus Filomonovas, parašęs straipsnį, kuriame teigiama, kad laivas "Kursk", kaip spėjama, susidūrė su Jungtinių Valstijų "Los Angeles" tipo povandeniniu laivu.
D. Filomonovas buvo iškviestas į prokuratūrą siekiant išsiaiškinti, kokiomis aplinkybėmis redakcija gavo slaptą povandeninio laivo "Los Angeles" nuotrauką, darytą iš Rusijos palydovo. Pasak D. Filomonovo, Federalinės Saugumo Tarnybos darbuotojai konfiskavo jo kompiuterį.

Laikraščio redaktorius atsisakė pateikti kokių nors detalių, motyvuodamas tuo, jog raštu pasižadėjo neskleisti informacijos.

Tuo tarpu šaltinių teisėsaugos institucijose duomenimis, laikraščio dokumentai buvo paimti tiriant baudžiamąją bylą dėl atominio povandeninio laivo "Kursk" žūties ir prokuratūrai leidus. Tardytojus domina nuotraukų, kurios buvo išspausdintos savaitraštyje "Versija", kilmė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.