aA
Jungtinių Tautų Saugumo taryba vienbalsiai pratęsė JAV vadovaujamos koalicijos kariuomenės Irake mandatą iki 2007 metų pabaigos, taip patenkindamos Bagdado prašymą. Tuo pat metu Rusijos atstovas apgailestavo, kad į rezoliuciją nebuvo įtraukta užuomina, kad būtina atkurti Irako visuomenės vienybę.
Irakas
Irakas
© Reuters/Scanpix
Savo ruožtu Prancūzijos ambasadorius Jungtinėse Tautose pažymėjo, jog sudarytas užsienio kariuomenės išvedimo iš šalies grafikas parodytų, "kad tarptautinė bendrija siekia atkurti Irako suverenumą".

Rezoliucija suteikia Irako vyriausybei teisę panaikinti daugianacionalinių pajėgų mandatą bet kuriuo metu pagal savo norą.

Trečiadienį Jordanijoje JAV prezidentas George`as W.Bushas (Džordžas V.Bušas) ir Irako ministras pirmininkas Nuri al-Maliki (Nuris Malikis) ves derybas dėl to, kaip atkurti stabilumą šalyje ir ar yra galimybių pasinaudoti Irano ir Sirijos parama.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.