aA
Paskelbti antrojo raštelio, kuris buvo rastas vieno iš žuvusių "Kursk" jūreivių kišenėje, viso teksto kol kas neįmanoma dėl vienos priežasties: dabar vyriausioji karinė prokuratūra tiria bylą dėl atominio povandeninio laivo žūties.
"Kursk"
"Kursk"
Tai "Interfax" penktadienį pareiškė aukštas Karinio Jūrų Laivyno (KJL) vyriausiojo štabo karininkas. Pasak jo, "KJL mielai tai padarytų (paskelbtų laiškelio turinį) bent jau dėl to, kad spauda baigtų spekuliacijas šia tema". "Tačiau įstatymas yra įstatymas", pabrėžė karininkas.

Tuo pat metu jis pranešė, kad "laiškelis rašytas ne kapitono leitenanto Dmitrijaus Kolesnikovo, pirmojo laiškelio autoriaus, ir ten nėra jokių slaptų pranešimų". "Ten yra tik keletas skaičių, kuriuos ir bandys iššifruoti ekspertai. Visa kita, ką pavyko perskaityti, jau paskelbė Ilja Klebanovas", sakė štabo atstovas.

Tuo tarpu Centrinio jūrų technikos konstravimo biuro "Rubin" generalinis direktorius Igoris Spaskis žurnalistams pareiškė, jog "tai nebuvo laiškelis mums įprasta to žodžio prasme". "Ir šis, ir Dmitrijaus Kolesnikovo laiškelis, parašyti ant pagalbinės priemonės", aiškino I. Spaskis.

Jo turima informacija, antrasis laiškelis parašytas knygoje, kuri vėliau buvo rasta šalia vieno iš devintajame skyriuje buvusių jūreivių kūno. "Tardytojai iš pradžių turės atlikti keletą ekspertizių, tarp jų ir grafologinę, kad tiksliai įvardytų laiškelio autorių", sakė jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.