aA
Užsienio reikalų ministras Petras Vaitiekūnas, kurį į šį postą delegavo valstiečiai liaudininkai, žada atsižvelgti į partijos norą deleguoti savo atstovus jam į patarėjus. "Aš manau, kad santykiai su partija, frakcija turi būt glaudūs, ir bus proga valstiečiams liaudininkams susipažinti su užsienio reikalais", - žurnalistams sakė valstiečių liaudininkų frakcijos posėdyje antradienį Seime dalyvavęs ministras.
Petras Vaitiekūnas
Petras Vaitiekūnas
© "Ekstra"
Patvirtinęs, jog bus svarstoma galimybė paskirti partijos deleguotą patarėją, P.Vaitiekūnas akcentavo, jog tai netaps pagrindu atleisti ką nors iš dabartinės komandos narių.

Ministro tvirtinimu, jo patarėjų skaičius įstatymu nėra reglamentuotas, tačiau, ar skirs etatinį, ar visuomeninį partijos deleguotą patarėją, ministras neatskleidė.

Žiniasklaidoje pasirodė pranešimai, esą žemės ūkio ministrės Kazimiros Prunskienės kantrybės taurę baigia perpildyti jos vadovaujamos Valstiečių liaudininkų sąjungos deleguotas nepartinis užsienio reikalų ministras P.Vaitiekūnas.

Politikę esą piktina tai, kad ministras delsia savo patarėjais skirti "valstiečių" siūlomus asmenis ir iš darbo neatleidžia ankstesnio ministro Antano Valionio komandos narių.

Kaip pranešė dienraštis "Lietuvos žinios", pastarajame Valstiečių liaudininkų sąjungos tarybos posėdyje pristatęs Užsienio reikalų ministerijos nuveiktus ir būsimus darbus, P.Vaitiekūnas sulaukė partijos lyderės K.Prunskienės pastabų.

Ji sakė priminusi kolegai apie politinę tradiciją naujam ministrui suburti savus patarėjus. Kadangi P.Vaitiekūnas yra nepartinis, anot K.Prunskienės, būtų logiška komandą sudaryti iš jį delegavusiai partijai lojalių žmonių.

Užsienio reikalų viceministru po ilgai trukusių paieškų tapo Jaroslavas Neverovičius, atstovaujantis "valstiečių" partneriams - Lietuvos lenkų rinkimų akcijai, tačiau jis taip pat nėra partijos narys.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.