aA
Pirmadienį detektyvai į Didžiąją Britaniją pabėgusio Rusijos oligarcho Boriso Berezovskio biure Londone aptiko polonio 210 pėdsakus, praneša guardian.co.uk. Aptikus radioaktyvios medžiagos, nužudžiusios B. Berezovskio draugą ir buvusį darbuotoją Aleksandrą Litvinenką, pareigūnai atliko kratą Mayfair Down Street 7 esančiame biure.
Borisas Berezovskis
Borisas Berezovskis
© Reuters/Scanpix
Uniformuotas pareigūnas ir mažiausiai dar vienas policininkas civiliais drabužiais praėjusią naktį budėjo biuro vestibiulyje. Lauke parengtyje buvo dar 15 pareigūnų dviejuose policijos automobiliuose. Teritorija aplink biurą buvo atitverta.

Šaltiniai patvirtino, kad minėtu adresu buvo rasta polonio 210 pėdsakų. Negailestingas prezidento Vladimiro Putino kritikas B. Berezovskis pirmadienį atsisakė komentuoti kratos rezultatus: „Nenoriu nieko komentuoti apie tai, – sakė jis. – Nieko nežinau apie policiją mano biure“.

Buvęs matematikos dėstytojas B. Berezovskis praėjusiame dešimtmetyje susikrovė milijonus investavęs į Rusijos mašinų, naftos ir žiniasklaidos pramonės šakas ir vėliau dalį šio turto pardavęs su milžinišku pelnu. Su savo ketvirta žmona oligarchas gyvena didžiuliame name Saryje, tačiau jo biuras įsikūręs Mayfair.

Detektyvai taip pat apieškojo saugumo ir rizikos valdymo kompanijos biurus Grosvenor gatvėje Londone, kur irgi aptikti polonio 210 pėdsakai. Šios kompanijos atstovas spaudai pareiškė, jog policija ėmėsi veiksmų dėl to, kad A. Litvinenka apsilankė biure dėl „absoliučiai nesusijusio“ reikalo prieš tai, kai jis atsidūrė ligoninėje.

Spaudos atstovas pridūrė: „Nei vienas iš mūsų darbuotojų, su kuriais jis kontaktavo, jokio poveikio sveikatai nepajautė“.

Įvykiai pasisuko tokia linkme, kai per pastarąsias kelias dienas į Sveikatos apsaugos agentūrą kreipėsi 18 žmonių, panorusių išsitirti po to, kai praėjusį penktadienį prabilta apie radioaktyvių medžiagų pavojų. Trims iš jų skirti papildomi radiacijos tyrimai specializuotoje klinikoje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.