aA
Dėl tiršto rūko į Lietuvą pirmadienį kaip buvo planuota negalėjo grįžti ir premjeras Gediminas Kirkilas, šiuo metu su visa delegacija laukiantis skrydžiui palankių oro sąlygų Stokholmo oro uoste.
Gediminas Kirkilas
Gediminas Kirkilas
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
„Šiandieną turėjome išskristi 11 val., bet skrydį vėl atidėjo pusvalandžiui. Laukiame, kas kavą geria, premjeras bando prisijungti prie interneto“, - laukimo nuotaikomis dalijosi premjero patarėja N.Pumprickaitė.

Kaip DELFI informavo Tarptautinio Vilniaus oro uosto atstovas spaudai Arūnas Marcinkevičius, premjeras Gediminas Kirkilas dėl prasto oro Vilniuje 13.20 val. leisis Palangoje.

Pasak N.Pumprickaitės, kol kas nėra aišku, ar lėktuvas iš Stokholmo nusileis Vilniaus, ar Palangos oro uoste.

Premjerui negrįžus numatytu laiku iš vizito Švedijoje, kur jis buvo susitikęs su Švedijos premjeru Fredriku Reindfeldu, nukeliamas ir antradienį turinčio vykti ministrų pasitarimo laikas.

Premjeras taip pat nedalyvavo antradienį vykstančioje Lietuvos mokslų akademijos konferencijoje.

Dėl tvyrančio tiršto rūko daugelis iš Vakarų ir Rytų į Lietuvą skrendančių lėktuvų vakar ir užvakar nepasiekė kelionės tikslo, dalis lėktuvų dėl blogų oro sąlygų negalėjusių leistis Vilniuje buvo nukreipti į Palangą.

Prastas oras aukštiems Lietuvos pareigūnams pokštus krečia jau ne pirmą kartą. Pavyzdžiui, 2003 metų gruodžio viduryje tuometiniam premjerui Algirdui Brazauskui, grįžusiam iš Briuselyje vykusio Europos Sąjungos viršūnių susitikimo, teko valandai skraidyti virš Vilniaus.

Kadangi tuomet sostinėje tvyrojo tirštas rūkas, abejota, ar premjerą parskraidinusiam lėktuvui pavyks nusileisti. Dauguma lainerių dėl prasto oro tą dieną vėlavo, keli lėktuvai buvo nukreipti į Varšuvą ir Kauną.

Kompanijos SAS lėktuvas, kuriuo, be kitų keleivių, skrido A. Brazauskas, tuometiniai užsienio reikalų ministras Antanas Valionis ir ministerijos sekretorius Rytis Martikonis, Vilnių pasiekė laiku. Tačiau laineris valandą suko ratus virš Vilniaus – tiek laiko buvo sprendžiama, ką daryti. Nors rūkas neišsisklaidė, lėktuvas galiausiai nutūpė sostinės oro uoste.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.