aA
Garsios kailių dizainerės, verslininkės Nijolės Veličkienės sūnus Liutauras Velička priverstas minti teismų slenkstį. Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismo teisėjas Artūras Pažarskis pirmadienį L.Veličkai ir dar dviem jo pažįstamiems privataus kaltinimo byloje pasiūlė susitaikyti su juos smurtu kaltinančiu buvusiu Vilniaus odos ir kailių centro „Poliaris“ Verslo plėtros direktoriumi Algimantu Bruzgiu.
„Neturiu prieš ką taikytis, tikrai to neketinu daryti“, - pirmadienį DELFI sakė L.Velička. Tiesa, verslininkas dar turės laiko persigalvoti – kitas teismo posėdis įvyks tik po Naujųjų metų.

Buvęs L.Veličkos pavaldinys A.Bruzgys verslininkui ir jo pažįstamiems Povilui Mackoniui bei Sigitui Levarauskui teismo privataus kaltinimo tvarka prašė iškelti bylą dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo.

„Lietuvos rytas“ yra rašęs, kad A.Bruzgys, įsidarbindamas kailių ir odos centre, buvo suderėjęs du atlyginimus. Neva oficiali alga sudarė 800 litų, o vokelyje – dar po 3 tūkst. litų kiekvieną mėnesį. Anot jo, nė vieno pažado nebuvo laikomasi, o galiausiai bendrovės vadovas pareikalavęs nešdintis lauk.

A.Bruzgys sako sutikęs išeiti savo noru, bet tik tada, kai bus sumokėti pinigai. Vieną dieną jis radęs užrakintas duris, neva buvo sumuštas.

„Tai vieno žmogaus prasimanymai“, - pirmadienį teigė L.Velička. Jis teigė esąs pasiruošęs įrodyti, kad yra kaltinamas nepagrįstai.

Jeigu iki kito posėdžio L.Velička, S.Levarauskas ir P.Mackonis nesusitaikys su A.Bruzgiu, teismas turėtų bylą pradėti nagrinėti iš esmės.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.