aA
Vilniaus rajono tarybos nariui Zigmantui Romanovskiui į valstybės biudžetą teks sumokėti 500 litų baudą. Tokį sprendimą pirmadienį priėmė Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas.
Ofisas, dokumentai, segtuvai, verslas
Ofisas, dokumentai, segtuvai, verslas
© DELFI
Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) kreipėsi į teismą prašydama socialliberalui skirti baudą dėl Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo pažeidimo. Komisijos pareiškime teigiama, kad politikas iki gegužės 1-osios nepateikė viešųjų ir privačių interesų deklaracijos už 2005 metus. Vilniaus rajono tarybos nariui buvo pranešta apie padarytą pažeidimą.

Pirmadienį į teismą atvykęs Z.Romanovskis teisinosi, kad deklaraciją jis pamiršęs pateikti. Pasak politiko, jis reikiamus dokumentus buvo pristatęs Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI). Teismui jis aiškino, kad savo klaidą ištaisė - deklaraciją VTEK jau pateikė, dėl joje pateiktų duomenų nekilo jokių problemų.

Už įstatymo pažeidimą Vilniaus rajono tarybos nariui grėsė bauda nuo 500 iki 1000 litų. Kadangi politikas dėl pažeidimo pripažino sao kaltę, jam teismas skyrė minimalią baudą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.