aA
Tęsdami kartu su Belgijos Karalystės ir Vokietijos teisėsaugos pareigūnais pradėtą operaciją, kuria siekiama išardyti tarptautinį nusikalstamu būdu įgyto turto realizavimo tinklą, Kauno m. vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus pareigūnai demaskavo dar vieną įmonę, prekiavusią vogtų automobilių detalėmis, rašoma Kauno vyriausiojo policijos komisariato pranešime spaudai.
Nusikaltimas, automobilio vagystė, įsilaužimas, vagis
Automobilio vagystė
© Corbis/Scanpix
Praėjusios savaitės pabaigoje pareigūnai patikrino apleistą fermą Dambravų kaime Prienų rajone. Joje rasta naudotų automobilių kėbulų detalių, kai kurios buvo su nutrintais identifikaciniais numeriais. Patikrinus duomenų bazėje buvo nustatyta, kad tai Vokietijoje spalio mėnesį pavogtų automobilių detalės.

Operacijos metu buvo nustatyta, kad didelė dalis naudotų automobilių detalių automobiliais buvo pervežtos į naudotų detalių sandėliavimo ir prekybos patalpas Kaune, Piliakalnio g. 3. Patikrinimo metu nustatyta, kad uždaroji akcinė bendrovė „Monitum“ prekiavo vogtų automobilių detalėmis. Šiuo metu pareigūnai rado aštuonių, daugiausia „Audi“ markės automobilių, šį rudenį pavogtų Vokietijoje, detalių.

Operacijos metu buvo sulaikyta 12 asmenų, kuriuos apklausė liudytojais, iš jų keturiems pareikšti įtarimai dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ir realizavimo. Teismas leido suimti kaunietį Darių Buivydą (g. 1973), ir Jonavos m. gyventoją Darių Usavičių (g. 1975, kartą teistas, teistumas išnykęs). UAB „Monitum“ veikla laikinai sustabdyta.

Tai jau trečioji pareigūnų demaskuota naudotų automobilių detalių prekyvietė. Po pusmetį trukusio bendro su užsienio teisėsaugos pareigūnais tyrimo, kauniečiai atliko per dešimtį kratų Kauno apskrityje, Kaune ir kituose šalies miestuose. Radus pagrobtų automobilių detalių, buvo sutrikdyta dviejų įmonių, besiverčiančių prekyba naudotų automobilių detalėmis Kaune ir Kauno rajone, veikla, sulaikyti joms vadovavę asmenys. Kratų metu prekybos vietose buvo rasta septyniolikos užsienyje vogtų 2000–2004 metų laidos automobilių detalių. Spalio 19 dieną buvo patikrinta uždarosios akcinės bendrovės „Lengvieji automobiliai“ Savanorių pr. veikla ir dėl prekybos vogtų automobilių detalėmis sulaikytas jos direktorius Egidijus Poškus (g. 1971).

Lapkričio 8 dieną pagal Belgijos Karalystės teisinės pagalbos prašymą kauniečiai atliko kratą UAB „Jumita“ priklausančiose sandėliavimo patalpose Kauno rajone, Žemaitkiemio kaime. Kratos metu rasta Vokietijoje vogtų automobilių detalių.

Pareigūnai sulaikė keturis asmenis, ne kartą teistus, gerai žinomus policijos pareigūnams, susijusius su gerai žinomais nusikalstamo pasaulio veikėjais, organizuojančiais automobilių vagystes Lietuvoje ir užsienyje, pagrobtų automobilių gabenimą, legalizavimą ir realizavimą. Jie įtariami automobilių vagystėmis užsienyje bei vogtų automobilių detalių realizavimu Lietuvoje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.