aA
Dėl Izraelio pajėgų veiksmų Vakarų Krante pirmadienį žuvus dviem palestiniečiams - vietos kovotojų vadui ir moteriai, imta nuogąstauti dėl netvirtų paliaubų Gazos Ruože. "Liaudies pasipriešinimo komitetai" nurodė, kad nušautas vadas priklausė šiai kovotojų grupuotei, kuri kartu su kitomis iš Gazos Ruožo leidžia raketas į Izraelio teritoriją. Sekmadienį įsigaliojus paliauboms su Izraeliu, apšaudymas raketomis nuslopo.
"Abdel Razeko Bakero nužudymo nusikaltimas neliks be bausmės", - sakoma "Liaudies pasipriešinimo komitetų" pareiškime, paminint nušautą 22 metų kovotoją. Grupuotė nurodo, kad su kitomis grupėmis aptars, ar toliau laikytis paliaubų Gazos Ruože.

Izraelio armija pranešė, kad kareiviai patruliavo viename kaime netoli Dženino, kai kovotojai juos apšaudė. Pasak palestiniečių ligoninės darbuotojų, kareiviai per susišaudymą nušovė kovotoją ir 50 metų moterį, kuri puolė jam padėti.

Sekmadienį įsigaliojusių paliaubų tikslas yra nutraukti Izraelio apšaudymą palestiniečių raketomis iš Gazos Ruožo, taip pat - Izraelio puolimą, kuris buvo pradėtas po to, kai kovotojai birželio mėnesį perėję sieną pagrobė vieną izraeliečių kareivį.

Izraelio gynybos ministras Amiras Peretzas sakė, kad šis ugnies nutraukimas gali prisidėti prie pagrobto kario paleidimo ir tikro dialogo su palestiniečiais pradžios, bet pakartojo, kad Izraelis iškilus pavojui ginsis.

Paliaubas Gazos Ruože Izraelio premjeras Ehudas Olmertas paminėjo kaip galimą žingsnį taikos derybų, kurios žlugo prieš palestiniečių sukilimo pradžią 2000-aisiais, atnaujinimo link.

E.Olmertas ir vienas palestiniečių prezidento Mahmoudo Abbaso padėjėjas sekmadienį išreiškė viltį, kad ugnies nutraukimas gali įsigalioti ir Vakarų Krante.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.