aA
Pasak spaudos, iki liepos 20 dienos Lietuvos Vyriausybė turi raštu atsakyti į Europos žmogaus teisių teismo klausimus. Ekspremjeras ketina prašyti piniginės kompensacijos, susijusios su 4 bylinėjimosi teismuose metais kilusiomis išlaidomis.

Pasak spaudos A. Šleževičius advokatams sumokėjo apie 200 tūkstančių litų.

A. Šleževičiaus ir buvusio Lietuvos akcinio inovacinio banko (LAIB) valdytojo Artūro Balkevičiaus baudžiamąją bylą Vilniaus apygardos prokuratūra nutraukė balandžio 18 dieną.

A. Šleževičiui buvo pateikti kaltinimai dėl padarytos žalos LAIB (daugiau nei 20 tūkst. litų), Vilniaus bankui (apie 2 tūkst. JAV dolerių) ir dėl žalos valstybės interesams bei oficialaus dokumento suklastojimo ir jo panaudojimo, užvaldant LAIB turtą (daugiau nei 3 tūkst. litų).

Tačiau, pasak Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro Ramučio Jancevičiaus, bylos epizodas dėl sutarčių su LAIB suklastojimu, yra sustabdytas.

"Kad sutartis suklastota, konstatuoja ne tik prokuratūra, bet pripažino ir prokuratūros skundą nagrinėjęs Aukščiausiasis Teismas, todėl nedidelė bylos dalis yra ne nutraukta, o sustabdyta, nenustačius baudžiamojon atsakomybėn trauktinų asmenų", BNS sakė prokuroras R. Jancevičius.

Artimiausiu metu bylos dalies dėl LAIB sutarčių suklastojimo Vilniaus apygardos prokuratūra nutraukti neketina.

Ekspremjeras spaudai yra sakęs, kad pirmadienį ketina vykti į prokuratūrą ir prašyti nutraukti bylą ir šiame epizode.

Pirmadienį popiet ekspremjeras dar nebuvo atvykęs į prokuratūrą ir iš anksto nesitaręs dėl susitikimo. Prokuratūra taip pat neturi A. Šleževičiaus pareiškimo nutraukti bylą ir likusiame viename epizode.

A. Šleževičiaus byla po prokuratūras ir teismus klaidžiojo 4 metus. Teisėjai prašė surinkti daugiau įrodymų, tačiau kaltintojai mano, kad jų pakanka ir prašo nagrinėti bylą ir priimti sprendimą. Tačiau teisėjai sakė, kad neištyrus visų aplinkybių, jie negali priimti objektyvaus sprendimo.

Per visus bylinėjimosi metus ekspremjeras visus kaltinimus neigė, vadino juos absurdiškais ir teigė, kad jo byla yra politizuota. Teismuose jis minėjo politikų pavardes, kurie neva byla pernelyg domėjosi.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.