aA
Ketvirtadienį aukcione "Sotheby's" už rekordinę sumą - daugiau kaip 17 055 750 JAV dolerių (68 223 000 litų) - parduotas Henri Matisse'o (Anri Matiso) darbas "Persiška suknia" (La Robe Persane). Spalvingas darbas, kuriame vaizduojama moteris, sėdinti prie vaisiais bei vaza su gėlėmis nukrauto stalo, parduotas brangiau, nei ankstesnis rekordiškai brangus dailininko paveikslas "Indiška poza" (La Pose Hindou).
Henry Matisse
Henry Matisse
Pastarasis darbas 1995 metais aukcione "Sotheby's" buvo nupirktas už 14 852 500 JAV dolerių.

Svarbiausiu ir brangiausiu aukciono pirkiniu tapo Edouard'o Manet (Eduaro Manė) "Mergina sode" (Jeune fille dans un jardin), už kurį "Sotheby's" tikėjosi rekordinės 20-30 mln. JAV dolerių sumos. Anonimas šį žinomą paveikslą, kuriame vaizduojama melsvu apsiaustu vilkinti ir tokios pačios spalvos skrybėlę užsidėjusi mergina, nupirko už 20 905 750 JAV dolerių.

Kiti svarbiausi pirkiniai - Amedeo Modigliani (Amedėjo Modiljanio) "Sėdinti mergaitė su suknia" (Fillette assise en robe), po dviejų kolekcininkų kovos nupirkta už 15 625 750 JAV dolerių vietoje lauktų 8-12 milijonų, ir Pablo Picasso (Pablo Pikaso) "Poilsis" (Le Repos), už kurį tikėtasi 3-4 mln. JAV dolerių ir kuris buvo nupirktas net už 7 925 750 JAV dolerių. Pastarasis paveikslas iki aukciono nebuvo laikomas itin svarbiu, bet tapo ketvirtuoju pagal brangumą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.