aA
Bendrovė “Microsoft” įveikė “Netscape” kautynėse dėl populiariausios asmeninių kompiuterių interneto naršyklės vardo. Tačiau kompiuterijos gigantė dar turės nemažai pasistengti norėdama užkariauti nešiojamų įrenginių, kuriais galima naudotis internetu, rinką.
"Symbian" naršyklė
Žinoma “Microsoft” labai norėtų “Mobile Explorer” dominavimo mobilaus interneto naršyklių kategorijoje, kaip kad “Internet Explorer” pavyko užkariauti namų kompiuterius. Bendrovė “Symbian” pasiruošusi taip lengvai neužleisti pozicijų.

“Mobile Explorer” galima peržiūrinėti WAP tinklalapius, jis taip pat “supranta” ir HTML technologiją. Bet naršyti galima tik ribotą skaičių puslapių, pritaikytų specialiai mažam mobilaus telefono ekranui.

Žinoma “Microsoft” nėra vienintelė naršyklių nešiojamiems įtaisams gamintoja. “Symbian” kuriama tobulesnė naršyklė, pavadinta “Pearl”, yra vis dar bandoma. Nors oficialaus pristatymo dar nebuvo, investuota nemaža pinigų suma įrodo, kad bendrovė gana rimtai nusiteikusi pagaminti geriausią ateities mobiliems telefonams skirtą interneto naršyklę.

“Microsoft” D.Britanijoje jau pristatė naujos kartos tinklalapių naršyklę “Stinger”. Didelės skiriamosios gebos palaikymas sužavėjo susirinkusius į pristatymą žurnalistus. Tačiau susižavėjimas atslūgo, kai paaiškėjo, kad naršyklė nesuderinama su D.Britanijos mobiliųjų telefonų tinklais.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.