aA
Lapkričio 3 d. prie Lietuvos Respublikos Prezidentūros bandęs susideginti AB "Tauragės tauras" darbininkas Stasys Andreikėnas į savo namus Tauragėje grįžo ankstų pirmadienio rytą po kelių dienų "viešnagės" Naujosios Vilnios psichiatrijos klinikoje, o prieš tai - prokuratūroje.
"Tauragės tauro" administracija patenkino S.Andreikėno prašymą ir išleido jį 10 dienų nemokamų atostogų. Apie S.Andreikėną pradėta kalbėti jau vasarą, mat badaudamas Tauragėje ir prie Prezidentūros jis reikalavo jam išmokėti jo uždirbtą atlyginimą. Tuomet dalį pinigų žmogus atgavo, tačiau bendrovė jam dar liko skolinga.

Po lapkričio 3 d. įvykio prie Prezidentūros "Tauragės tauras" direktorė Ilminata Remeikienė LŽ sakė negalinti suprasti ir pateisinti tokio poelgio, nes S.Andreikėno padėtis nėra pati blogiausia, net esanti geresnė negu kitų. Kai kurie bendrovės darbuotojai nėra gavę net kelių mėnesių atlyginimų.

Pasak direktorės, S.Andreikėnui viešai pareiškus, jog jis susideginsiąs, jam buvo išmokėtas visas atlyginimas. "Kol visi darbuotojai negavo atlyginimų, mokėti delspinigius būtų neteisinga", - sakė I.Remeikienė.

"Bendrovė skolinga man ne 3 tūkstančius, o 4 tūkstančius litų delspinigių ir apie 1200 litų atlyginimo. Kodėl tiek daug delspinigių, klausia manęs direktorė, kai pačiai esą tik 2 tūkstančiai tepriskaičiuota. Jeigu, sakau, jūs laiku pasiimate atlyginimą, tai ir delspinigių nėra", - kalbėjo S.Andreikėnas.

Nei Vilniaus medikams, nei policininkams ponas Stasys sakė jokių priekaištų neturįs. Visur su juo buvo elgiamasi mandagiai.

"Psichuškėje", sako ponas Stasys, nebuvę jokios prievartos, jam neleido jokių vaistų. Buvo apsiribota pokalbiais. Su juo bendravo vienu metu net penki gydytojai - visas konsiliumas. Tačiau S. Andreikėnas teigia esąs labai nepatenkintas žiniasklaida, kuri iškraipo jo išsakytas mintis, daro neteisingas išvadas.

"Kaip tie žurnalistai gali įlisti į mano sąmonę ir mano vardu paskelbti savo mintis? Prirašė net tokių nesąmonių, kad mano žmona tragiškai žuvusi. Jokių interviu niekam daugiau nebeduosiu", peikė ponas Stasys, vardydamas laikraščius ir televizijos laidas.

"Ar aš būčiau susideginęs, ar ne - mano problema. Tikėjausi, kad valdžia su manimi eis į kompromisą. To nesulaukęs, tikrai būčiau susideginęs", - sakė tauragiškis.

Savo tolesnių planų S.Andreikėnas nenorėjo atskleisti, tačiau tikino eisiąs iki galo.