aA
Nusikaltėlių nužudyta Panevėžio apygardos vyriausiojo prokuroro pavaduotoja Vida Kazlauskaitė palaidota dvynės sesers Janinos ir brolio Jono lėšomis, nes prokuratūra neskyrė pinigų laidotuvėms.
Kaip pranešė "Respublika", Generalinės prokuratūros užkulisiuose vis garsiau kalbama apie tai, kad prokuratūros vadovas Kazys Pėdnyčia smarkiai perlenkė lazdą taupydamas lėšas nužudytos kolegės laidotuvėms.

V. Kazlauskaitės artimieji gavo tik prokurorės atlyginimą už spalio mėnesį, kiek išgalėdami pinigų paaukojo nužudytosios bendradarbiai. Artimieji tikėjosi gauti laidotuvių pašalpą, tačiau paaiškėjo, kad ji nepriklauso.

Nužudytosios pareigūnės giminės žurnalistams sakė, kad juo labiausiai papiktino Generalinės prokuratūros vadovų žodžiai, neva V. Kazlauskaitė nužudyta ne kaip pareigūnė, o kaip automobilio keleivė, todėl esą netikslinga "švaistyti valstybės lėšas", kol neįrodyta, kad norėta nušauti būtent ją.

Ketvirtadienį per pareigūnės laidotuves generalinio prokuroro pavaduotojas Kęstutis Betingis aiškino, kad nors ji žuvo ne vykdydama tarnybines pareigas, V. Kazlauskaitė galėjo būti laidojama Generalinės prokuratūros lėšomis. Anot K. Betingio, dėl šio klausimo buvo ilgai ir karštai diskutuota, tačiau generalinis prokuroras, priimantis sprendimus dėl lėšų skyrimo, į kolektyvo nuomonę neatsižvelgė.

Tuo tarpu, pasak spaudos, prieš tris savaites ligos patale mirusiam vienam Vilniaus rajono apylinkės prokuratūros prokurorui Generalinės prokuratūros vadovai parodė didesnį dėmesį, radę pinigų jo laidotuvėms.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.