aA
Zarasų rajono apylinkės prokuratūra iškėlė baudžiamąją bylą dėl keturių policininkų žūties autoavarijoje. Tiriama, ar automobilio vairuotojas buvo blaivus.
Per autoavariją trečiadienio naktį žuvo keturi vietos policijos komisariato policininkai. Dar vienas pareigūnas buvo paguldytas į ligoninę.

Avarija įvyko kelyje Salakai-Dusetos, kai automobilis "Volkswagen Golf" nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį.

Avarijoje žuvo trys Zarasų policijos kriminalistai - 26 metų vyresnysis inspektorius Vytautas Budrys, 41 metų inspektorius Vasilijus Ivanovskis, 28 metų jaunesnysis inspektorius Vygandas Valiauga ir 28 metų informatikos tarnybos inspektorius Vladas Pučinskas.

Budėtojų dalies policininkas 30-metis Ričardas Zaleckas gydomas ligoninėje.

Pirminiais duomenimis, automobilį vairavo inspektorius V. Budrys, kuris avarijoje žuvo.

Antradienio vakarą būrys Zarasų policijos darbuotojų, įskaitant ir vėliau į avariją patekusius pareigūnus, Salake šventė vieno bendradarbio išleistuves. Pareigūnai į Zarasus išvažiavo tuoj po vidurnakčio ir netrukus žuvo. Tačiau, ar ar į avariją patekę pareigūnai buvo blaivūs, nustatys cheminė ekspertizė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.