aA
Gediminas Kirkilas Seimo Socialdemokratinės koalicijos frakcijos seniūno pavaduotojas
Kitaip, kaip akibrokštu Lietuvai draugiškai valstybei negalėčiau pavadinti valdančiosios daugumos elgesio.

Man keista, kad nei Užsienio reikalų komiteto pirmininko Alvydo Medalinsko, nei Seimo pirmininko Artūro Paulausko, nei jo pavaduotojų neišvydome pas JAV ambasadorių Lietuvoje Johną Tefftą.

Žinoma, dar galima pateisinti paskirtąjį užsienio reikalų ministrą Antaną Valionį, galbūt jis, kaip Lietuvos ambasadorius Lenkijoje, dar turi reikalų Varšuvoje.

Tačiau kiti valdančiosios daugumos politikai paprasčiausiai nesuvokia savo misijos, jie nežino, kam jie išrinkti, kam atstovauja.

Pamenu, 1992 m. dar tik buvo pasibaigęs pirmas Seimo rinkimų turas Lietuvoje ir LDDP jau turėjo ryškią persvarą, o JAV taip pat vyko Prezidento rinkimai, kai buvo išrinktas Billas Clintonas. Tuomet mes, LDDP lyderiai, gavę kvietimus, visi nuvykome į susitikimą su JAV ambasadoriumi Lietuvoje, stebėti rinkimų rezultatų.

1996 m. aš taip pat dalyvavau JAV prezidento rinkimų kampanijos stebėjime JAV ambasadoje Vilniuje. Tuomet taip pat suvažiavo tiek buvusioji LDDP daugumos vadovybė, tiek naujai išrinktos konservatorių daugumos lyderiai.

O šiandien ambasadorius J.Tefftas privačiuose pokalbiuose sureagavo negatyviai. Jis klausinėjo mūsų, kur naujosios valdančiosios daugumos atstovai.

Manau, kad tikrai buvo galima ateiti bent pusvalandžiui, net ir esant labai užsiėmusiems, juk laikas buvo paskirtas labai palankus - nuo 8.30 iki 12 val.

Liberalai nusispjovė į JAV ambasadoriaus kvietimą

Tai komentuoja:

Jonas Čekuolis Seimo Užsienio reikalų komiteto narys, liberalas

Rasa Juknevičienė Seimo Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) frakcijos narė