aA
Koaliciją sudariusios kairiosios LDDP ir Lietuvos socialdemokratų (LSDP) partijos dar negalvoja apie partijų susijungimą.
Spaudos konferencijoje pirmadienį LDDP lyderis teigė, kad iki LSDP ir LDDP partijų susijungimo turės būti žengtas "ne vienas žingsnis, nes tai yra pernelyg rimtas dalykas ir mūsų partijoms, ir Lietuvai".

Su Č. Juršėno nuomone sutiko ir LSDP vadovas Vytenis Andriukaitis, teigdamas, kad "tai negali būti skubūs dalykai".

"Tai diskusijų, aptarimų ir daugelio žingsnių reikalas. Tai yra ateities klausimai", pažymėjo jis.

Be to, V. Andriukaitis neigė, kad sudarydama tokią koaliciją, LSDP "išlošė pavadinimą ir pralošė partiją".

"Visos ironijos atšoka kaip žirniai nuo sienos, nes ši rimta politinė koalicija gali pateikti rimtą komandą, programą ir perspektyvas bei paskatinti Lietuvos visuomenėje socialdemokratinį sąjūdį", teigė jis.

LSDP lyderio vertinimu, sudarydami šią koaliciją, abi kairiosios partijos žengė "naują žingsnį" ir sudarė prielaidas "naujai politikai".

"Naują politiką mes suprantame kaip paritetinį, konstruktyvų, vienas kitą gerbiantį ir principų derinimo mechanizmą numatantį bendradarbiavimą. Mūsų koalicija nebus valdžios koalicija, nebus koalicija "bet kaip", nebus koalicija "bet kam", nebus "grupės draugų" koalicija, o bus koalicija pagal programas", kalbėjo V. Andriukaitis.

Šeštadienį posėdžiavusios partijų tarybos nutarė sudaryti rinkimų koaliciją, bendrą rinkimų štabą, pasiūlyti parengti bendrą rinkimų programą bei įpareigoti Seimo LDDP ir Socialdemokratų frakcijas sudaryti koalicijas.

LSDP rinkimų konferencija vyks liepos 7, o LDDP suvažiavimas - liepos 8 dieną.

Eiliniai Seimo rinkimai vyks spalio 8 dieną.

Kovą per savivaldybių rinkimus LDDP ir socialdemokratai užėmė penktą ir septintą vietas, atitinkamai gavę 172 ir 104 mandatus. Lietuvos rajonuose darbiečiams atstovauja 11, socialdemokratams - 4 merai.

Pasak partijų lyderių, dabar LDDP turi apie 9 tūkst., LSDP - beveik 4,5 tūkst. narių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.