aA
Laikinai Vilniaus mero pareigas einantis Algirdas Kudzys Seimui ir Vyriausybei siūlo apsvarstyti galimybę Vyčio kryžiaus ordino kavalierių nuopelnus įvertinti konkrečia pinigų suma Sklypo Vilniaus centre reikalaujantis Vyčio kryžiaus ordininkas P.Cidzikas žada badauti laikinojo mero A.Kudzio kabinete.
Petras Cidzikas
Petras Cidzikas
© "Lietuvos žinios"
Tokią idėją A.Kudzys iškėlė po antradienį vykusio ilgo pokalbio su grupe Vyčio kryžiaus ordino kavalierių, įsiveržusių pas jį į kabinetą ir nepalikusių patalpų iki darbo dienos pabaigos.

Kaip rašė LŽ, užvakar vienas iš ordino kavalierių Petras Cidzikas su keliais kolegomis atvyko į savivaldybę ir pareiškė, kad nepaliks pastato tol, kol jiems nebus suteikti pagal įstatymą priklausantys žemės sklypai. Pasak P.Cidziko, jų skyrimą jau treji metai vilkina valdininkai.

"Man žemės sklypas galėjo tapti tolesnio išgyvenimo šaltiniu, - rašo P.Cidzikas savo pareiškime. - Deja, be vilkinimų, melo ir cinizmo, nieko nesulaukiau".

Antradienį ordininkams savivaldybėje buvo leista likti iki 19 valandos. Pasak P.Cidziko, sostinės viešosios policijos vyresnysis komisaras Sigitas Mecelica darė spaudimą, kad jie paliktų savivaldybės pastatą Gedimino prospekte. Ordininkai taip ir padarė, tačiau vakar rytą vėl sugrįžo ir įsikūrė savivaldybės antro aukšto hole.