aA
Įsilaužimų į kompiuterius specialistas, pravarde “Shadow Knight”, prisipažino įsilaužinėjęs į kompiuterius, tame tarpe ir NASA reaktyvinių variklių laboratorijos darbo stotis Pasadenoje.
Dvidešimtmetis Jasonas Allenas Diekmanas (Jason Allen Diekman) iš Los Andželo pripažino jam pateiktus kaltinimus. Bylos nagrinėjimas atidėtas iki 2001 metų vasario 5 dienos.

Diekmanas buvo apkaltintas nelegaliu įsilaužimu į kompiuterius, pavogtų kredito kortelių panaudojimu savanaudiškiems tikslams. Internete jis nusipirko stereo aparatūros, drabužių ir kompiuterinės įrangos daugiau nei už 6000 JAV dolerių (24000 litų).

Tyrimas parodė, kad per du metus jaunuolis įsilaužė į šimtus, galbūt net tūkstančius kompiuterių, tarp kurių buvo ir UCLA, Harvardo, Kornelio, San Diego, Kalifornijos universitetų vidiniai tinklai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.