aA
Prezidentas Vladas Adamkus trečiadienį priėmė laikinosios ir paskirtosios Vyriausybių narius. Prezidentūroje vykusiame susitikime su abiejų kabinetų ministrais valstybės vadovas pažymėjo, kad šis susitikimas simbolizuoja demokratinį valdžios perdavimą ir stabilumą šalyje.
V.Adamkus, R.Paksas ir A.Kubilius
V.Adamkus, R.Paksas ir A.Kubilius
V. Adamkus padėkojo dešimtajai konservatoriaus Andriaus Kubiliaus vadovautai Vyriausybei už darbą, pabrėžęs, kad ekonomikos nuosmukio laikotarpiu ji ėmėsi ryžtingų reformų. Prezidentas pasidžiaugė, kad nueinančios A. Kubiliaus Vyriausybės pastangas įvertino ir Europos Komisija.

Naujajai koalicinei Rolando Pakso Vyriausybei V. Adamkus palinkėjo ryžtingai perimti reformas, stiprinti valstybę ir pateisinti Lietuvos žmonių viltis. Paskirtasis premjeras R. Paksas sakė, jog pavydi A. Kubiliui, nes rytoj jis "turi šansą tapti normaliu žmogumi - kiek norės matys šeimą, kiek širdis geis atostogaus".

A. Kubilius sakė, jog nevengs kritikuoti naują Vyriausybę, o R. Paksas išreiškė viltį, jog A. Kubiliaus kritika padės padaryti naujosios Vyriausybės darbą prasmingesniu. Vienuoliktosios Vyriausybės vadovas taip pat juokavo, jog panašaus susitikimo Prezidentūroje tikisi tik po ketverių metų.

Atsisveikindama A. Kubiliaus Vyriausybė prezidentui padovanojo bendrą ministrų kabineto nuotrauką. Prezidentas savo ruoštu A. Kubiliaus ir R. Pakso kabinetų nariams padovanojo po savo ir žmonos Almos fotografiją. Po susitikimo prezidentas naujojo ir senojo ministrų kabinetų narius pakvietė išgerti po taurę šampano.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.