aA
Buvęs KGB šnipas V. Putinas, dalyvavęs šventinėse iškilmėse buvusioje Rusijos imperijos sostinėje Sankt Peterburge, išaukštino Velykas kaip laiką "dvasiniam atgimimui" bei pagyrė bažnyčios įnašą į šalies dvasinį atsinaujinimą po sovietinio režimo žlugimo.

"Metai iš metų Velykų šventės vis labiau tampa mūsų visuomenės gyvenimo dalis, pripildydamos milijonų rusų širdis meile ir džiaugsmu, dosnumo ir užuojautos jausmais", sakė V. Putinas kreipimesi į Rusijos gyventojus.

"Plačiai paplitęs Velykų šventimas yra aiškus mūsų visuomenės dvasinių vertybių atgimimo įrodymas. Manau, kad kartu (su Bažnyčia) mes XXI amžiuje pasieksime stiprios, klestinčios Rusijos dvasinį atgimimą.

Religija Rusijoje atsigavo po oficialiai ateistinės Sovietų Sąjungos, kur KGB buvo susidorojimo su tikėjimu įrankis, žlugimo. Dabar visų rangų politiniai vadovai, įskaitant komunistus, reiškia savo stiprią paramą bažnyčiai.

V. Putinas, kuris ne vienerius metus buvo sovietinės KGB karininkas, kovo mėnesį išleistoje biografinėje knygoje prisipažįsta, kad dar kūdikis jis buvo slapta pakrikštytas. Taip pat jis teigia visąlaik nešiojąs kryželį, kurį jam padovanojo motina, palaimindama kelionei į Šventąją Žemę, kur jis lankėsi prieš kelerius metus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.