aA
Bendrovė “Netscape” skuba išleisti naujausią naršyklės “Navigator” 6.0 versiją, nepaisant egzistuojančių nesuderinamumų su naudojamais standartais.
“Navigator 6” bus pirmoji komercinė “Netscape” naršyklė, naujanti atviro kodo technologiją iš “Mozilla” projekto. Tinklalapyje “bugzilla.mozilla.org” pateikta duomenų bazė apie jau žinomas klaidas. Paaiškėjo, kad nemažai klaidų turi įtakos suderinamumui su HTML, DOM, CSS, ir ECMAScript (JavaScript) standartais.

Daugeliu atvejų “Mozilla” specialistai ištaisė standartų nesuderinamumo klaidas, atviro kodo klaidų ištaisymo paketai bu vo patikrinti du kartus. Tačiau, nors ištaisymai labai paprasti ir tikrai nesąlygos naujų klaidų atsiradimo, “Mozilla” darbuotojų pasiūlymai ištaisyti “Netscape Navigator 6.0” klaidas buvo atmesti. Bendrovės “Netscape” produktų tobulinimo skyrius (“Product Development Team”) atsisakė įdiegti į naršyklę pataisymus, prisibijodamas, jog tai dar toliau nukels “Navigator 6.0” pasirodymo datą.

Šie neatitikimai standartams iš dalies kelia rūpestį ir tinklalapių kūrėjams, kadangi “Navigator 6.0” yra ir puslapių kūrimo aplinka. Pirkėjai, kurie labai daug tikėjosi iš naujosios naršyklės, gali tikrai nusivilti “Netscape” kūriniu. Nors klaidos bus ištaisytos vėlesnėse naršyklės versijose, dauguma vartotojų greičiausiai neliks patenkinti nesuderinamumu su pagrindiniais HTML, DOM, CSS, and ECMAScript standartais.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.