aA
Valstiečių partijos parlamentarai ketvirtadienį balsuodami dėl Vyriausybės programos greičiausiai susilaikys. Tai po antradienį vykusio susitikimo su paskirtuoju premjeru Rolandu Paksu BNS sakė Valstiečių partijos narys, parlamentaras Viktoras Rinkevičius.
Tačiau V. Rinkevičius taip pat galutinai neatmetė galimybės, jog Valstiečių partijos atstovai pritars Vyriausybės programai. Jų apsisprendimas priklausys nuo trečiadienį numatomo premjero susitikimo su Kaimo reikalų komitetu.

Pirmadienį komitetas nepritarė Vyriausybės programai, tačiau komitetas nusprendė dėl programos dar kartą balsuoti trečiadienį. Vyriausybės programai nepritarė ne tik opozicijos, bet ir daugumos atstovai, įskaitant ir komiteto pirmininką, Naujosios sąjungos frakcijos narį Jeronimą Kraujelį.

Pastarasis BNS sakė, jog komitetas gali pritarti Vyriausybės programai, jei trečiadienį įvyksiančiame posėdyje Vyriausybės atstovai duos raštiškas garantijas, jog komiteto narių pasiūlymai bus atspindėti detaliame vyriausybės veiksmų plane. Pasak V. Rinkevičiaus, Valstiečių partijos atstovų apsisprendimas priklausys nuo to, kas duos raštiškas garantijas. "Valstiečiai" pageidautų, jog savo parašą po garantijomis padėtų pats premjeras.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.