aA
Antradienį Norvegijos laivas "Regalia" baigė darbus atominio povandeninio laivo "Kursk" žūties rajone ir 14 val. 30 min. Maskvos (13 val. 30 min. Lietuvos) laiku išplaukė į Norvegiją.
Kursk
Kursk
© Lenta.ru
Kaip "Interfax" pranešė Šiaurės laivyno spaudos tarnybos vadovas Vladimiras Navrockis, Rusijos ir Norvegijos narai, prieš laivui išplaukiant, tylos minute pagerbė žuvusių "Kursk" jūreivių atminimą, nuleido į vandenį vainiką. Vienas naras pasakė, jog šiuo metu jie padarė viską, ką galėjo.

Dabar "Kursk" katastrofos rajone yra atominis kreiseris "Piotr Velikij" ir hidrografijos laivas "Horizont", atliekantis aplinkos tyrimus. Pasak V. Navrockio, per operatyvinį pasitarimą kartu su operaciją suplanavusio Centrinio konstravimo biuro "Rubin" specialistais Norvegijos ir Rusijos atstovai, vadovavę gelbėjimo darbams po vandeniu, nusprendė baigti žuvusių jūreivių palaikų iškėlimo operaciją.

Vienas Norvegijos "Halliburton" kompanijos, kuriai priklauso "Regalia", vadovų telefonu taip pat patvirtino "Interfax", kad "Kursk" įgulos iškėlimo operacija baigta.

Jis priminė, kad lapkričio 6 dieną baigėsi kompanijos ir konstravimo biuro kontrakte numatytas "Regalia" darbo laikas. Vadovas taip pat pabrėžė, kad Norvegijos specialistai būtų pasirengę pratęsti kontraktą, tačiau sugriovimai laive "Kursk", su kuriais teko susidurti Rusijos narams, "kelia realią grėsmę jų gyvybei, o tai yra nepateisinama ir netikslinga".

Operacijos metu iš rugpjūčio 12 dieną katastrofą patyrusio laivo "Kursk" devintojo skyriaus buvo iškelta 12 žuvusių jūreivių, visi jie atpažinti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.