aA
Specialistai, tiriantys dviejų teisėtvarkos pareigūnų nužudymą Panevėžyje, spėja, kad nusikaltėlių taikinyje buvo Pasvalio policijos inspektorius, o Panevėžio prokurorė tapo atsitiktine auka.
Prie nužudytojo S.Piskunovo sodo namelio
Prie nužudytojo S.Piskunovo sodo namelio
Antradienį Panevėžio valdybos posėdyje miesto vyriausiojo policijos komisariato vadovas Stanislovas Poliakas sakė, kad nusikaltėlių taikinys greičiausiai buvo Pasvalio rajono policijos komisariato Ekonominių nusikaltimo tyrimo skyriaus inspektorius Sergejus Piskunovas, į kur į buvo paleisti 8 šūviai, įskaitant kontrolinį į galvą.

Panevėžio apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotoja Vida Kazlauskaitė nušauta vienu šūviu. Neatmetama galimybė, kad ji buvo nušauta atsitiktinai. Kaip skelbta, abu pareigūnai nužudyti praėjusį sekmadienį , apie 21 valandą. 40-mečių pareigūnų kūnai buvo rasti pirmadienį ryte Panevėžio rajone sodų bendrijoje prie sodo namelio.

S.Poliakas taip pat sakė, kad imtasi priemonių buvusio Panevėžio apskrities Organizuotų nusikaltimų tyrimų tarnybos vadovo, dabar - Kriminalinės policijos skyriaus vadovo Rolando Rutės saugumui užtikrinti. R. Rutė žiniasklaidai yra pareiškęs, kad žudikai galėjo kėsintis ir į jo gyvybę. Nužudytasis S. Piskunovas ir R. Rutė buvo geri draugai ir buvę tarnybos kolegos.

Panevėžio miesto vyriausiojo komisaro S. Poliako teigimu, teisėsaugos institucijų, tiriančių pareigūnų nužudymą, laukia ilgas o peratyvinis darbas , kurį apsunkina lėšų stygius. Šiemet Panevėžio miesto policijos finansavimas sumažėjo 30 proc., o su tokiu finansavimu policija nepajėgi vykdyti savo funkcijų ir, jei toliau taip b us, "policijai gresia bankrotas".

S. Poliakas susiejo tris nužudymus - pernai sausį įvykdytą prokuroro Gintauto Sereikos, šių metų spalio 23 dieną - policijos įtariamo ryšiais su Panevėžio nusikalstamomis struktūromis Vaido Berdešiaus bei verslininko Dariaus Lipnevičiaus, lapkričio 5 dieną - V. Kazlauskaitės ir S. Piskunovo.

Policijos vadovo t eigimu, panašus visų šių nusikaltimų braižas - aukos nušautos automobiliuose, paleisti kontroliniai šūviai. Jo manymu, bent vienam tyrimui " pajudėjus iš mirties taško, pajudės ir kitos bylos".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.