aA
Laisvosios rinkos instituto prezidentė Elena Leontjeva premjero Andriaus Kubiliaus darbus įvertino aštuonetu dešimtbalėje sistemoje. Tiesa, Laisvosios rinkos institutas (LLRI) taip pat daug tikisi ir iš Rolando Pakso Vyriausybės.
Kita vertus, naujosios Vyriausybės programą perskaičiusiems Laisvosios rinkos instituto ekspertams iškilo daug klausimų: kada bus liberalizuoti darbo santykiai ir panaikinti verslo apribojimai, kada bus panaikintas pelno mokestis, kada bus pradėtas mažinti fizinių asmenų pajamų mokestis, kada atsiras sąlygos privačiam pensijų draudimui, kada bus supaprastintos muitinės procedūros, kada bus sumažintos biurokratų galios ir dar daugybė kitų “kada”.

“Beje, Laisvosios rinkos institutas mano, kad naujoji Vyriausybė mokesčių naštos mažinimą pradeda ne nuo tų mokesčių, nuo kurių reikėtų. Vėl kuriamos kažkokios išimtys statybininkams, butų savininkams ir vėl yra iškraipoma rinka. Mūsų nuomone, geriausia būtų pradėti nuo pelno mokesčio panaikinimo. Turime pavyzdį - Estiją - ten taip pasielgta ir iš to ši šalis labai išlošė”, - sakė LLRI ekspertė Guoda Steponavičienė.

Tai komentuoja:

Elena Leontjeva Laisvosios rinkos instituto prezidentė

Guoda Steponavičienė Laisvosios rinkos instituto ekspertė