aA
Respublikonų kandidatas į JAV prezidentus George'as W. Bushas (Džordžas V. Bušas) antradienį pasiekė simbolinę pergalę - jis buvo išrinktas mažyčiame Niū Hampšyro kaimelyje, kurio gyventojai tradiciškai vieni pirmųjų atiduoda balsus prezidento rinkimuose.
George W. Bush
George W. Bush
Apie 15 km nuo Kanados sienos esančio Diksvil Nočo rinkėjai, kurių iš viso yra 27, balsavo netrukus po 0 val. 1 min. vietos (7 val. 1 min. Lietuvos) laiku. 21 kaimelio gyventojas balsavo už G. W. Bushą, penki - už demokratų kadidatą Alą Gore'ą (Elą Gorą), o vienas - už Žaliųjų partijos kandidatą Ralphą Naderą (Ralfą Naderą), informavo rinkimų pareigūnai.

Kalnuose įsikūrusio ir turistų mėgstamo kaimelio gyventojai didžiuojasi šlove, atitenkančia jiems už vienus pirmųjų rinkimų duomenų. Valstijos įstatymai leidžia vietų bendruomenėms užbaigti rinkimus, kai balsus atiduoda visi įregistruoti rinkėjai.

Vienas pirmųjų paprastai būna ir Harts Lokeišono kaimelis, tačiau kol kas duomenys iš jo negauti.

Dauguma abiejų minėtų kaimelių gyventojų palaiko respublikonus. Eleanor Pearson (Elinor Pirson), viena iš 16 Diksvil Nočo respublikonų, sakė už G. W. Bushą balsavusi norėdama permainų šaliai. Ji įsitikinusi, kad Teksaso gubernatorius dirbdamas įgys reikalingos valdymo patirties.

Be minėtų respublikonų, Diksvil Noče yra devyni nepriklausomi rinkėjai ir du demokratai. Visi rinkėjai į rinkimų apylinkę atėjo pirmadienį vakare ir, vaišindamiesi šokoladiniais sausainiais bei sumuštiniais, laukė vidurnakčio, po kurio praėjus vienai minutei oficialiai galėjo balsuoti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.