aA
Pietvakarių Nigerijoje mažiausiai 150 žmonių žuvo, kai sunkvežimis su benzino cisterna tapo nevaldomas ir rėžėsi į ilgą automobilių eilę. Tai pirmadienį pranešė šalies spauda.
Avarija įvyko sekmadienį Ibadano-Ifės kelyje, maždaug už 250 km į šiaurės rytus nuo šalies verslo sostinės Lagoso, pranešė Ojo valstijos Ilės Ifės rajono policija. Tačiau jos atstovas negalėjo iš karto pranešti žuvusiųjų skaičiaus.

Pasak spaudos, cisterna rėžėsi į automobilius, laukusius eilėje prie policijos kelio užkardos. "Susidūrimas sukėlė gaisrą... sudegė visi 115 netoliese buvę automobiliai su žmonėmis", pranešė nepriklausomas laikraštis "Guardian".

Dešimtys kitų žmonių buvo nuvežti į šiame rajone esančią valstybinę ligoninę. Blogai prižiūrimi Nigerijos keliai virto mirtinais spąstais vairuotojams. Rugpjūčio mėnesį Abudžoje įvyko avarija, kurios metu žuvo daugiau kaip 40 žmonių. Spalio mėnesį Lagose įvyko avarija, per kurią žuvo mažiausiai 18 žmonių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.