aA
"Lenkiška mokykla Šalčininkuose - diskriminuojama", tikina Lenkijos mėnraščio "Nowe kontrasty" skaitytojus šios mokyklos direktorius Stefanas Dudojcas. Pasak jo, diskriminacija pasireiškia tuo, jog Šalčininkuose pastatyta moderni lietuviška mokykla su sporto salėmis ir baseinu, tuo tarpu kai lenkiška mokykla negauna lėšų naujam stogui perdengti.
"Lietuviška mokykla priklauso ne savivaldybei, bet apskričiai ir Švietimo ministerijai, kurie pinigų turi ir dalija juos kaip nori, o Šalčininkų savivaldybė tokių pinigų neturi ir neturės, todėl visi esame vieningos nuomonės, jog tai ne kas kita, kaip vaikų, besimokančių lenkiškose mokyklose diskriminacija ir eilinis mėginimas pritraukti juos į lietuviškas mokyklas", tikina Šalčininkų lenkiškos vidurinės mokyklos direktorius.

Jo nuomone, mokyklos stogo perdengimui reikia 1,2 milijono litų, tačiau kur tik besikreipė, net į organizaciją "Wspolnota polska", tokių pinigų kol kas negavo.

Tačiau direktorius džiaugiasi, kad Šalčininkų mokykla viena geriausių lenkiškų mokyklų Lietuvoje, kad pernai iš 11 abiturientų 10 įstojo aukštąsias mokyklas.

"Ypatingą dėmesį skiriame valstybinės lietuvių kalbos mokymui, kadangi be gero šios kalbos mokėjimo nėra vilčių gauti darbo", aiškina direktorius.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.