aA
Seimo Socialdemokratinės koalicijos frakcijoje dalijamos pareigos. Tik 18 iš 48 Socialdemokratinės koalicijos (į kurią įeina LDDP, Lietuvos Rusų sąjunga ir Lietuvos socialdemokratų partija) narių neturi dar kokio nors posto.
Štai, frakcijos seniūnas Vytenis Andriukaitis turi net dešimt pavaduotojų: Česlovas Juršėnas, LDDP pirmininkas yra pirmasis pavaduotojas; Sergejus Dmitrijevas, Rusų sąjungos pirmininkas ir Nacionalinio saugumo bei užsienio reikalų komisijos pirmininkas - seniūno pavaduotojas; Algirdas Butkevičius - frakcijoje Ekonomikos ir finansų komisijos pirmininkas - seniūno pavaduotojas; Roma Dovydėnienė - Socialinių reikalų, švietimo ir kultūros komisijos pirmininkė - seniūno pavaduotoja; Vasilijus Popovas - Teisės ir valstybės valdymo komisijos pirmininkas - seniūno pavaduotojas; Gediminas Kirkilas - seniūno pavaduotojas informacijai, šiandien turi paaiškėti dar vienas seniūno pavaduotojas. Juo taps frakcijos Etikos ir ginčų komisijos pirmininkas.

Frakcijos seniūno pavaduotojai organizaciniams klausimams yra net du: LDDP narys Alfonsas Macaitis ir socialdemokratas Juozas Olekas, seniūno pavaduotoja teisės aktų leidybos veiklai koordinuoti ir opozicinėms darbotvarkėms sudaryti yra Sigita Burbienė.

Frakcijos seniūno pavaduotojai yra ir valdybos nariai.

Be to, valdyboje su sprendžiamojo balso teise gali dalyvauti Seimo komitetų pirmininkų pavaduotojai.

Tai komentuoja:

Gediminas Kirkilas Seimo Socialdemokratinės koalicijos frakcijos seniūno pavaduotojas informacijai

Rimantas Dagys Lietuvos partijos “Socialdemokratija 2000” pirmininkas

Aloyzas Sakalas Socialdemokratų partijos garbės pirmininkas