aA
Spalio pabaigoje tinklalapyje "http://1010011010.net" buvo pranešta apie įvykusį įsibrovimą į "www.sonexco.com" tarnybinę stotį. "Wolfgang" slapyvardžiu pasivadinęs kompiuterių entuziastas teigia, kad interneto svetainė "http://1010011010.net" egzistuoja nuo 1999 metų.
Įsilaužėlis
Pasak "Wolfgang", jie surenka ir paskelbia informaciją, tarnybinių stočių administratorius perspėja dėl saugumo spragų.

"Pasinaudojus "Microsoft Internet Information Server 5.0" (IIS 5.0) pažeidžiamumu, pavyko panaršyti po "www.sonexco.com" tarnybinės stoties katalogus, ištrinti "html" bylas (todėl kelias valandas neveikė interneto svetainė), nukopijuoti visą elektroninės prekybos katalogą", - teigiama http://1010011010.net tinklalapyje, save vadinančiam "Pogrindžiu".

"Progress" vardu pasivadinęs įsilaužėlis teigė, kad "Sonex" administratoriai saugumo spragos neužtaisė keturias paras.

"Sonex" elektroninė parduotuvė priima tik bankų patvirtinimus, kad sąskaita apmokėta, todėl net ir įsilaužimo atveju klientams nebus padaryta žalos", - sakė bendrovės direktorius Č.Stanaitis.

"Pogrindžio" svetainės administratorius tikisi ateityje informaciją nukreipti į reikiamas rankas. "Naujienų apie įsilaužimus gauname nemažai: rašo ir anonimai, besislepiantys po pseudonimais, ir savame rate žinomi kompiuterių entuziastai. Projektas tebetobulinamas, todėl gaunamas naujienas ateityje tikimės paskleisti pažangesniais būdais", - sakė "Wolfgang".

"Pogrindžio" svetainėje prieš savaitę pasirodė informacija, kad pasinaudojus ta pačia IIS klaida buvo įsilaužta ir į radijo stoties M1 interneto svetainę. Įsilaužėlis teigia pakeitęs tinklalapio išvaizdą bei sukūręs du katalogus M1 tarnybinėje stotyje: "ZINOMA_MES_CIA_GALEJOME_VISKA_ISTRINTI" ir "BET_MES_MYLIM_M1".

"Lietuvos rytas"