aA
Prezidentą Valdą Adamkų stebina išankstinės politikų ir politologų prognozės, jog paskirtojo premjero Rolando Pakso Vyriausybė nesulauks kitų Kalėdų. Kaip valstybės vadovas sakė interviu dienraščiui "Respublika", toks požiūris į naują Vyriausybę ne tik stebina, bet ir kelia liūdesį.
Prezidentas pabrėžė, jog pirmą kartą Lietuvoje dirbs koalicinė liberalų ir socialliberalų Vyriausybė ir yra proga "padaryti kažką ypatinga". Jis mano, kad sunkumų bus, nes Vyriausybei teks būti lanksčiai, vienyti skirtingų pažiūrų, ideologijų žmones, suderinti skirtingas programas, ir priimti palankiausius Lietuvais sprendimus.

Šalies vadovas išreiškė viltį, kad naujoji Vyriausybė galės įgyvendinti jo po Seimo rinkimų išsakytus reikalavimus, nes į valstybės tvarkymą ateina nauji žmonės. V. Adamkus pasidžiaugė, jog galima net Europoje pasigirti, kad į politiką ateina nauja karta, nes ministrų kabineto amžiaus vidurkis siekia 44 metus.

"Visada sakiau: reikia naujų žmonių, su naujomis idėjomis ir naujomis pažiūromis. Todėl į priekį žvelgiu optimistiškai. Tikiuosi, naujasis kabinetas nekartos praeities Vyriausybės klaidų", sakė dienraščiui prezidentas.

Prezidentas taip pat pareiškė pritariąs paskirtojo premjero R. Pakso ketinimams pakeisti Valstybės turto fondo vadovą Stasį Vaitkevičių.

"Manau, kad tai sveikas požiūris, nes kartais žmonių, per ilgai užsibuvusių ir įsitikinusių savo neklaidingumu, darbas tampa neefektyvus", teigė V. Adamkus.

S. Vaitkevičius pradėtas kritikuoti po sutarties pasirašymo su Olandijoje reegistruota bendrovė "B. B. Bredo B. V." dėl 75 proc. "Lisco" akcijų pirkimo ir pardavimo.

Prezidentas taip pat pareiškė esąs už tai , kad prezidentas prisiimtų atsakomybę už Generalinio prokuroro parinkimą. Naujos kadencijos Seime gali būti priimtas sprendimas prezidentui grąžinti įgaliojimus skirti Generalinės prokuratūros vadovą.

"Gal taip sumažėtų iki šiol vyraujantis visuomenės netikėjimas, kad ši įstaiga gali dirbti efektyviai", sakė prezidentas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.