aA
Tokia išvada padaryta po Šveicarijoje atlikto tyrimo.
Eksperimento metu 98 personalo vadovams buvo pateikti fiktyvūs pareiškimai darbo vietai gauti bei pretendentų nuotraukos. Darbdaviai turėjo nuspręsti, kuriuos kandidatus jie kviestųsi pokalbio.

Tyrimo rezultatai parodė, kad vyrai, norintys padaryti profesinę karjerą, turi puoselėti savo plaukus. Personalo vadovai nusprendė pasiūlyti darbą 41 proc. "plaukuotų" pretendentų ir tik 27 proc. pliktelėjusių vyrų.

Kaip trečiadienį rašė Šveicarijos laikraštis "Der Bund", tyrimą atlikęs profesorius Berndas Tischeris netgi ėmėsi gudrybių. Jis darbdaviams nuotraukas pateikė po du kartus - vieną kartą fotografijose švietė pretendentų plikės, o kitą - jie buvo su plaukais.

Personalo vadovai vėliau neigė, kad, rinkdamiesi kandidatus, kreipė dėmesį į jų plaukus. Tačiau vyrus su plaukais jie pavadino simpatiškesniais ir dinamiškesniais.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.