aA
Studentas iš Baltarusijos Vladimiras Grekas klastojo visus pažymius, kuriuos jam rašydavo per egzaminus. Už pažymių klastojimą neseniai V.Grekas stojo prieš teismą Gomelyje.
Sprendžiant iš to, kaip puikiai V.Grekas ketverius metus apgaudinėjo kelias dešimtis universiteto dėstytojų ir profesorių, tardytojams buvo tikrai nelengva. Jis yra gudrus ir moka išsisukinėti.

"Pagalvokite patys, - pareiškė V.Grekas. - Jei padirbinėjau tiek pažymių, vadinasi, per mokymosi metus nelaikiau nė vieno egzamino!"

Per metus būna dvi sesijos, per kurias studentas vidutiniškai turi išlaikyti 10-15 egzaminų ir įskaitų. V.Grekas mokėsi Gomelio universitete nuo 1996 iki 1999 metų. Jis maždaug 80 kartų buvo "įvertintas" - "įskaityta", "gerai", "patenkinamai" ir "labai gerai".

Tyrimas parodė, kad dažniausiai V.Grekas rašydavo sau gerus pažymius. Už labai gerą mokymąsi universitete jis net gaudavo specialią Baltarusijos prezidento stipendiją.

Apgavystė išaiškėjo, kai V.Grekas jau buvo priimtas į Baltarusijos universiteto aspirantūrą ir rinkosi mokslinio darbo temą.

Stojant į aspirantūrą V.Greko žinios buvo įvertintos tik trejetu. Tačiau į aspirantūrą jį vis dėlto priėmė, nes Vladimiras buvo našlaitis, vaikų namų auklėtinis. Jį užtarė Kultūros ministerija.

Kai tardytojo nurodymu V.Grekas jau buvo pasirašęs pasižadėjimą neišvykti, jis sugebėjo pasiimti 120 tūkstančių Baltarusijos rublių (maždaug 560 litų), kuriuos jam, kaip našlaičiui, skyrė socialinės rūpybos skyrius.

Tardytojas jį išleido tik vienai dienai nuvykti į Minską atsivežti diplomą, kuris buvo reikalingas kaip daiktinis įrodymas. Per tą dieną V.Grekas spėjo nueiti į banką ir atsiimti pinigus. Matyt, būdamas našlaitis, V.Grekas išmoko imti viską iš gyvenimo pats.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.