aA
Prezidentas Valdas Adamkus aplinkos ministru paskyrė parlamentarą, liberalų atstovą Henriką Žukauską. Dekretą dėl H.Žukausko skyrimo ministru prezidentas pasirašė penktadienį. Praėjusį pirmadienį V. Adamkus pasirašė dekretą dėl Vyriausybės sudėties, tačiau nepaskyrė aplinkos ministro.
V.Adamkus, keletą dešimtmečių dirbęs aplinkosaugos administravimo darbą JAV, išreiškė pageidavimą asmeniškai susitikti su kandidatais į ministrus ir tik tuomet priimti sprendimą.

Šios savaitės pradžioje V. Adamkus priėmė abu liberalų kandidatus - H. Žukauską ir Vilniaus vicemerą Algirdą Kudzį. Pagal socialliberalų ir liberalų koalicijos sutartį, pastarieji yra atsakingi už Aplinkos ministerijos veiklą ir deleguoja kandidatą į jos vadovus.

49 metų H. Žukauskas ilgai dirbo architektu, šio dešimtmečio viduryje įsteigė "Kaunas plius" televiziją, 1997 metais per prezidento rinkimus dirbo Vytauto Landsbergio rinkimų štabe, o nuo 1998 metų - Vilniaus savivaldybės Miesto plėtros departamente.

Vienmandatėje apygardoje į Seimą išrinktas H. Žukauskas nuo 1999 metų yra Liberalų sąjungos narys.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.