aA
Egidijus Klumbys Seimo narys, medikas
Tai yra tiesiog absurdiška situacija, jei Raimundas Alekna bus grąžintas, remiantis Valstybės tarnybos įstatymu, į Sveikatos apsaugos ministerijos sekretoriaus pareigas. Mano manymu, tai yra apsunkinimas naujojo ministro Vinso Janušonio darbo. Ministras turi ateiti su sava komanda, antraip jis negalės nieko teigiamo nuveikti.

Žinoma, jei ankstesnio ministro komanda ir pats ministras būtų dirbę puikiai, tai jokio pagrindo jų keisti, mesti iš darbo tikrai nebūtų. Kai laivas plaukia sėkmingai, teisinga kryptimi, pasikeitus kapitonui ant tiltelio, komanda neturi nukentėti; bet kai komanda nežino, kokias būres kelti ir laivas blaškomas sukasi ratu, būtina keisti komandą.

Nesuprantu, kaip gali likti dirbti ministerijos sekretoriumi žmogus, kuris gali būti laikomas vienu sveikatos apsaugos sistemos žlugdytojų. Kad ir paskutiniai vykę rentgeno aparatūros pirkimo konkursai, milžiniškų komandiruotpinigių mokėjimas aukštiems ministerijos klerkams tik dar kartą paliudija, kad R.Alekna negali eiti jokių ministerijos vadovo pareigų.

Atmosfera ministerijoje yra katastrofiškai bloga. Konservatorių sveikatos apsaugos strategų “dėka” buvo sukurti milžiniški biurokratiniai aparatai, tarkime, Ligonių kasos.

Buvęs ligoninės vedėjas priims eksministrą į darbą

Tai komentuoja:

Raimundas Alekna Sveikatos apsaugos ministras, konservatorius

Kazys Bobelis Seimo narys, Krikščionių demokratų partijos pirmininkas

Arvydas Akstinavičius Buvęs Seimo narys, medikas