aA
Dėl laikino vadovavimo Valdymo reformų ir savivaldybių reikalų ministerijai iškilo nesusipratimų: kol kas neaišku, kas vadovaus ministerijai iki Naujųjų metų - buvęs jos vadovas ar paskirtas naujas vidaus reikalų ministras.
Laikinasis ministras Jonas Rudalevičius patikino, kad jis vadovaus ministerijai iki šių metų pabaigos, kai ji bus panaikinta, o funkcijos perduotos Vidaus reikalų bei Ūkio ministerijoms.

Tuo tarpu paskirtojo premjero Rolando Pakso atstovo spaudai Rimvydo Paleckio teigimu, kadangi abi ministerijos bus sujungtos, naujai paskirtam vidaus reikalų ministrui Vytautui Markevičiui bus pavesta eiti ir valdymo reformų bei savivaldybių reikalų ministro pareigas.

Jeigu abiem ministerijoms vadovaus tas pats ministras, vadinasi, jas sujungiant jis pats privalės perduoti ir perimti ministerijos turtą. Iki šiol tokios praktikos nėra buvę.

Seimui pateiktame 2001 metų valstybės biudžete Valdymo reformų ir savivaldybių reikalų ministerijai siūloma skirti 18,5 milijono litų. Tai - daugiau negu numatyta asignavimų Susisiekimo ministerijai - 12,9 milijono litų.

Bet atlyginimams skirtos lėšos, anot J.Rudalevičiaus, smarkiai neturėtų sumažėti, nes iš 92 šios ministerijos darbuotojų tik keli išeis į pensiją, o kiti pareigūnai tęs darbą eidami kitas pareigas.

Nuo ateinančių metų nepriklausantis jokiai partijai J.Rudalevičius planuoja sugrįžti į diplomatinę tarnybą. Laikinasis valdymo reformų ir savivaldybių reikalų ministras turi nepaprastojo ir įgaliotojo ambasadoriaus diplomatinį rangą.

"Lietuvos rytas"