aA
Skandalingomis viešųjų ir privačių interesų derinimo istorijomis išgarsėjęs buvęs valdymo reformų ir savivaldybių reikalų ministras Sigitas Kaktys prieš Seimo rinkimus pradėjo viešą atgailą. S.Kaktys savo asmeninėje interneto svetainėje www.kaktys.com pasakoja savo autobiografiją - nuo gimimo Mažeikiuose iki karjeros Vilniuje.
Eksministras taip pat pateikia savo knygelės “Medžioklė draustinyje” ištraukas. S.Kaktys sudėjo visų, jo teigimu, jį apšmeižusių žurnalistų tekstų ištraukas.

Eksministro teigimu, visi tiek didžiųjų dienraščių, savaitraščių, tiek mažatiražių spaudos leidinių žurnalistai, rašydami apie jo turtą melavo, jį medžiojo. Tai žurnalistai darė, neva, kažkieno užsakymu: “Kai praėjus keletui mėnesių jau ramiau vartau 1999-ųjų pabaigos laikraščių iškarpas, suprantu: medžioklė buvo organizuota profesionaliai. Įdomiausia tai, kad beveik visos žiniasklaidos priemonės šiame "renginyje" buvo varovai. Negaliu teigti, samdyti ar inertiški, jaučiantys, kad "kraujo kvapas" privilios daugiau smalsių, duonos ir reginių ištroškusių skaitytojų, klausytojų, žiūrovų… Medžioklė baigta. Iki kitos medžioklės. Tikslas pasiektas”. “Kaktys neištvėrė”, - dievažijasi eksministras savo asmeninėje svetainėje.

Vienas S.Kakčio internetinio puslapio lankytojų, pasivadinęs Vytautu, paklausė: “Ar jau esate bedarbis? Gal reikia paremti, galiu išvirti šaltibarščių”?

Eskministras maloniai į kiekvieno svetainės lankytojo klausimus atsakinėja: “Labas, Vytautai, būtinai pranešiu, kai užsinorėsiu šaltibarščių, juk el. pašto adresą palikote. Pagarbiai, Sigitas”.

S.Kaktys teigia, kad svetainės registracija ir jos palaikymo mokestis, virtualaus serverio paslaugos, svetainės sukūrimas kaštuoja 3000 litų. Tačiau šitai eksministrui nekainavę nė cento, taip jį remianti viena interneto paslaugų kompanijų.

Tai komentuoja:

Sigitas Kaktys Buvęs konservatorių ministras bei Seimo narys

Rasa Juknevičienė Seimo narė, konservatorė

Raimondas Šukys Seimo narys, liberalas