aA
Vakar, Visų šventųjų dieną, automobilių virtinės judėjo prie šalies kapinių. Kaip visada tokiais atvejais, daugybė vairuotojų prie kapinių ieškojo patogesnės vietos automobiliams pastatyti. O šiaulietis 57 metų bedarbis Vladas Č. buvo alkanas, todėl sumanė imti mokestį už vietą automobiliui.
Aikštelėje šalia Donelaičio kapinių jis susikalė medinį skydą ir užrašė kainą - 1 Lt. Beimantį litą iš vairuotojo Vladą Č. pastebėjo policijos patruliai. Policininkai buvo smalsūs, todėl paklausė, ar "verslininkas" turi leidimą ūkinei veiklai. Bedarbį Vladą klausimas užklupo netikėtai, tad jis iš karto prisipažino leidimo neturįs.

Žmogus pareigūnams sakė esąs bedarbis, guodėsi neturįs kur gyventi ir valgyti norįs. Iš vairuotojų jis spėjo paimti tik kelis litus. Vis dėlto Vladas Č. nebuvo iki galo nei atviras, nei sąžiningas. O gal jam buvo labai gėda - nuvežtas į Dainų nuovadą jis prisistatė svetima pavarde.

Tačiau policininkai paprastai pastebi, kad svetima pavardė "nekimba" prie ją besisavinančio žmogaus. Per apklausą Vladui nori nenori teko išduoti savo giminės pavardę. Tada vyriškis buvo paleistas. Bedarbiui gresia administracinė nuobauda už vertimąsi ūkine veikla neturint leidimo.