aA
Keičiantis ministrų kabinetams, Vyriausybės kanceliarija išeinantiems politinio ar asmeninio pasitikėjimo valdininkams turės išmokėti daugiau kaip 300 tūkst. litų. Baigiančioje kadenciją Vyriausybėje, be premjero ir 14 ministrų, buvo maždaug 15 politinio ar asmeninio pasitikėjimo pareigūnų. Premjerui turėtų būti išmokėta apie 15,5 tūkst. litų išeitinė kompensacija.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius
Visiems keturiolikai ministrų - po 13,14 tūkst. litų. Vyriausybės kanclerio išeitinė kompensacija turėtų būti apie 14,3 tūkst. litų, Vyriausybės sekretoriaus - 14,7 tūkst. litų. Septyniems valstybės konsultantams turėtų būti išmokėta po 9 tūkst. litų kompensacijos.

Kompensacijų negauna asmenys, paskirti arba išrinkti į kitas pareigas valstybinėje įstaigoje, organizacijoje, valstybės ar savivaldybės įmonėje. Spėjama, kad Rolando Pakso formuojamame aparate gali pasilikti bent trys dabartinėje Vyriausybėje dirbę politiniai pareigūnai, todėl jie kompensacijų negaus.

Išeitinės kompensacijos pradėtos mokėti ir į naują Seimą nepatekusiems Seimo nariams. Iš viso 98 į naująjį Seimą nepatekusiems parlamentarams bus išmokėta 2,6 mln. litų. Iš šios sumos buvę Seimo nariai į rankas gaus tik pusę. Apie 680 tūkst. litų bus grąžinti į valstybės biudžetą kaip pajamų mokestis, o dar kiek daugiau kaip 680 tūkst. litų bus pervesti "Sodrai".

"Lietuvos rytas"