aA
Kaip jau ne kartą yra rašyta, Tėvynės sąjunga (Lietuvos konservatoriai) Kaune susigrupavo su Vytauto Šustausko Laisvės sąjunga. Net 74 proc. kauniečių neigiamai vertina konservatorių bičiuliavimąsi su “šustauskininkais”.
Konservatorių partija dar prieš keletą savaičių V.Šustausko Laisvės sąjungą vadino nacionalistine, populistine ir net fašistine partija.

Kauniečių nuomonę dėl šių dviejų partijų bičiuliavimosi ištyrė savaitraščio “Veidas” užsakymu viešosios nuomonės ir rinkos tyrimų studija “Spinter”. Iš viso buvo apklausta 500 vyresnių nei 16 metų penkių didžiųjų Lietuvos miestų gyventojų.

Naujuoju Kauno meru vakar išrinktas Laisvės sąjungos narys Gediminas Budnikas. Be konservatorių paramos jam nebūtų pavykę užimti šios kėdės. Susivienijusi tarybos narių dauguma - Laisvės sąjunga, konservatoriai, socialdemokratai, jaunalietuviai turėjo aiškią balsų persvarą (25 prieš 16) prieš socialliberalų, liberalų, trijų centristų ir buvusio Laisvės sąjungos nario Gedimino Jankaus koaliciją.

Pirmuoju vicemeru turėtų tapti konservatorius Kazys Starkevičius, kitas vicemero postas turėtų atitekti centristui Juozui Kameneckui.

Buvęs meras V.Šustauskas vakar atsistatydino.

Artūro Paulausko Naujoji sąjunga (socialliberalai), matydami jėgų pasiskirstymą, atsisakė kelti į mero postą, kaip planuota, buvusį pirmąjį vicemerą socialliberalą Eriką Tamašauską.

Pristatydamas savo programą G.Budnikas tikino esąs “žodžio žmogus”, pamiršęs neseniai savo parašu patvirtintą ir sulaužytą sutartį su Naująja sąjunga. Joje žadėta, V.Šustauskui tapus Seimo nariu, renkant Kauno merą paremti E.Tamašausko kandidatūrą.

Kauno gyventojai - apie Laisvės sąjungos ir Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) bičiulystę:

Pritariu              6,4
Greičiau pritariu    14,8
Greičiau nepritariu  36,9
Nepritariu           24,5
Neturiu nuomonės     17,4