aA
Keičiantis ministrų kabinetams, Vyriausybės kanceliarija išeinantiems iš Vyriausybės politinio ar asmeninio pasitikėjimo valdininkams turės išmokėti daugiau kaip 300 tūkst. litų.
Vyriausybės įstatymas numato, kad pasibaigus Vyriausybės narių ir politinių pareigūnų kadencijai, Vyriausybės nariams ar politiniams pareigūnams perdavus pareigas, išmokama Vyriausybės nario ar politinio pareigūno dviejų vidutinių mėnesinių darbo užmokesčių dydžio kompensacija.

Kaip BNS sakė Vyriausybės spaudos tarnyboje, baigiančioje kadenciją Vyriausybėje, be premjero ir 14 ministrų, buvo maždaug 15 politinio ar asmeninio pasitikėjimo pareigūnų.

Vadovaujantis Vyriausybės įstatymu, premjerui turėtų būti išmokėta apie 15,5 tūkst. litų išeitinė kompensacija, visiems keturiolikai ministrų - po 13,14 tūkst. litų.

Vyriausybės kanclerio išeitinė kompensacija turėtų būti apie 14,3 tūkst.litų, Vyriausybės sekretoriaus - 14, 7 tūkst. litų.

Septyniems valstybės konsultantams turėtų būti išmokėta po 9 tūkst. litų kompensacijos.

Išeitinės kompensacijos nemokamos tiems asmenims, kurie p askirti arba išrinkti į kitas pareigas valstybinėje įstaigoje, organizacijoje, valstybės ar savivaldybės įmonėje. Spėjama, kad Rolando Pakso formuojamame aparate gali pasilikti bent trys dabartinėje Vyriausybėje dirbę politiniai pareigūnai, todėl jiems išeitinės kompensacijos nebus mokamos.

Lėšos kompensacijoms skiriamos iš valstybės biudžeto.

Išeitinės kompensacijos jau pradėtos mokėti ir į naują Seimą nepatekusiems Seimo nariams.Iš viso 98 į naująjį Seimą nepatekusiems parlamentarams bus išmokėti 2,6 mln. litų.Iš šios sumos buvę Seimo nariai į rankas gaus tik pusę - beveik 680 tūkst. litų bus grąžinti į valstybės biudžetą kaip pajamų mokestis, o dar kiek daugiau kaip 680 tūkst. litų bus pervesti "Sodrai".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.