aA
Viso pasaulio politikai nuo šio antradienio Danguje turi savo globėją. Popiežius Jonas Paulius II juo paskelbė Anglijos valstybės veikėją ir humanistą Tomą Morą (Thomas More), gyvenusį nuo 1477 arba 1478 iki 1535 metų.
Anot Vatikano, apsispręsdamas dėl patrono, popiežius patenkino gausius įvairioms politinėms srovėms atstovaujančių valstybių vadovų, ministrų pirmininkų ir aukščiausio rango politikų prašymus. Vienu didžiausiu Anglijos valstybės veikėju laikomas T.Moras (Thomas More) 1935 metais buvo paskelbtas katalikų šventuoju, o 1980 metais - įtrauktas į anglikonų šventųjų kalendorių.

Kaip antradienį pažymėjo Romos katalikų bažnyčios galva, šventojo T.Moro (Thomas More) gyvenimas ir kančia rodo visų laikų žmonėms apie neiškeičiamą sąžinės orumą. T.Moras (Thomas More), net mirties akivaizdoje nesutikęs atsisakyti tiesos, esąs garbinamas kaip amžinas nuoseklaus dorovingo elgesio pavyzdys. O tai leidžia jam būti pavyzdžiu politikams, kurių svarbiausias tikslas yra tarnauti žmogui.

T.Morui (Thomas More) 1535 metais buvo nukirsta galvai už tai, jog atsisakė pripažinti karalių Henriką VIII Anglijos bažnyčios vadovu.

Klasika tapusios "Utopijos" autorius, kaip anksčiau skelbė Vatikanas, laikė save geru karaliaus, bet pirmiausiai Dievo tarnu, stengėsi vienyti, o ne skaldyti ir apskritai buvo universalaus patrauklumo asmenybė, geriausiai tinkanti būti politikų, dažnai turinčių daryti kompromisus, kad išliktų, globėja.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.